Virtuele maagband

 

Disclaimer: Resultaten zijn altijd heel persoonlijk, en nooit gegarandeerd.

Als 1 van slechts 4 mensen die door Sheila Granger, grondlegster op het vlak van de virtuele maagband, in België zijn gecertificeerd, kunt u bij ons op een veilige, geruststellende manier terecht ! Bij ons bent u in bekwame handen.

Wat is een virtuele maagband ?

virtuele maagband

Deze afbeelding toont hoe een operatieve, fysieke maagband werkt.

De Virtuele Maagband is een relatief nieuwe procedure (2011) die ontwikkeld is als een alternatief voor een chirurgische maagband-operatie. Echter zonder wonde, pijn, ongemak, kans op complicaties, litteken en ziekteverzuim.

Wat maakt de Virtuele Maagband zo succesvol?

De virtuele maagband procedure richt zich op de (vaak onbewust) oorzaken van overgewicht en niet alleen op symptoom bestrijding. De virtuele maagband is een techniek die de gezondheid en het leven van veel mensen kan verbeteren zonder de risico’s van een operatie!

Het spreekt voor zich dat resultaten nooit gegarandeerd zijn, en dat die van persoon tot persoon kunnen verschillen.

Hoe werkt de Virtuele Maagband?

Onze geest werkt op twee niveaus: het bewuste en het onbewuste. Met je bewuste geest neem je beslissingen, doe je en denk je. Dit bepaalt 10 tot 20 % van je gedrag. Je onbewuste geest is echter de grootste beïnvloeder van je gedrag, en bepaalt 80 tot 90 %! Hierin zitten je gewoonten, je normen en waarden en je overtuigingen.

In een intensieve reeks van 4 sessies over minimaal 28 dagen, helpen wij je om op een andere manier met eten om te gaan en veranderingen in jouw eetgewoonten door te voeren. Je wordt daarbij ondersteund met op maat gemaakte geluidsbestanden, een werkboek en een zeer strikte opvolging. Wij coachen jou naar jouw nieuwe levensstijl !

  Ontspannen afvallen met een virtuele maagband Zoals gezegd bepaalt je onbewuste geest voor het grootste deel je gedrag vanwege de ingesleten gewoontes, patronen en overtuigingen. Je kunt het vergelijken met een ijsberg. Het deel dat boven het water uitsteekt, dat wat je ziet, is het kleinste deel en “drijft” op wilskracht. Onder het wateroppervlak, buiten je zicht, bevindt zich het grootste deel: dat wat je onbewust stuurt. Je kunt je voorstellen dat, als je echt succesvol wilt zijn, je onbewuste deel op dezelfde lijn moet zijn met je bewuste wens of droom.

Een gezondere levensstijl, dankzij de virtuele maagband!

Diëten kosten vaak veel wilskracht en zijn tijdelijk. Hierdoor veroorzaakt het vooral het jojo-effect en een slecht humeur. Het is gebaseerd op wilskracht, het volhouden, en dat doe je met het bewuste deel van je geest.

Door de virtuele maagband en het oplossen van de onderliggende oorzaken van je overgewicht, zul je je levensstijl willen en kunnen aanpassen.

De effecten van een virtuele maagband, zonder operatie!

Heb je weleens overwogen een maagband te nemen of een andere chirurgische ingreep om gewicht te verliezen? Hier leggen we in de ontspannen staat een virtuele maagband aan. Na deze levensechte sessie begin jij jouw levensstijl aan te passen. En dat zonder ergens een snee te hoeven zetten of risico’s op complicaties!

Onderliggende oorzaken van overgewicht oplossen

Met onze technieken wordt je bewust van de signalen die je lichaam afgeeft en zul je trek, een leeg gevoel of emotionele onbalans niet langer verwarren met honger. Je zult ontdekken dat je deze emotionele honger op een andere manier kunt stillen i.p.v. met eten. Trancecoaching helpt je om je bewust te worden van de emoties, hier adequaat mee om te gaan en ze los te laten. De behoefte om vanuit emotie en frustratie te eten veranderd: je voelt je vitaal en sterk.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten om samen gezond en vitaal te worden.


Wat is een operatieve maagband?

Een maagband is een middel dat wordt toegepast bij (meestal ernstig) overgewicht en eetstoornissen. De band wordt om de bovenkant van de maag aangebracht, om eerder een vol gevoel te krijgen. Daardoor wordt het makkelijker om minder te gaan eten.

virtuele maagband

 

Procedure bij een operatieve maagband

Het plaatsen van de maagband is een laparoscopische, minimaal invasieve, operatie. De maagband wordt om de bovenkant van de maag geplaatst, en creëert hier een mini-maag boven de bestaande maag met een inhoud van ongeveer 1 à 2 eetlepels, gelijk aan een gastric bypass echter zonder de fysieke scheiding. Alternatief kan er ook een maagverkleining worden uitgevoerd doch verkiest men over het algemeen de maagband.

De huidige generatie maagbanden is zonder chirurgisch ingrijpen desgewenst aan te passen. Zo kan de band door middel van een onderhuids aangebrachte injectiepoort worden vergroot, dan wel verkleind.

Indicaties

Over het algemeen wordt een maagband pas geplaatst als laatste optie. De maag zelf is tenslotte niet verantwoordelijk voor de (morbide) obesitas. Een aantal redenen waarom de maagband als optie in overweging genomen zouden kunnen zijn (bovenop de (morbide) obesitas):

  • verhoogde kans op diabetes type II;
  • beginnende degeneratie van gewrichten (artritis) met name in de heupen en knieën;
  • (beginnende) vorming van trombose, met negatieve prognose;
 • disfunctioneren van (bekende) dieetmethodieken.

Contra indicaties

Een maagband zal in principe niet worden geplaatst indien de patiënt voldoet aan één of meer van de volgende voorwaarden:

  • psychiatrische aandoening;
  • Zwanger ten tijde van de ingreep;
  • Cardiologisch risico;
 • Anesthetisch risico.

Zwangerschap

Zwangerschap is mogelijk, ook al heeft men een maagband; echter bij het bezoeken van de gynaecoloog dient expliciet te worden vermeld dat de patiënt een maagband heeft. Een mogelijke aanpassing in het dieet dan wel aan de maagband zelf (vullen of verslappen) behoren tot de mogelijkheden.

Risico

Zoals bij elke operatie, bestaan er natuurlijk risico’s en mogelijk verhoogde kansen op (ernstige) aandoeningen. Voor informatie over de risico’s —bij deze ingreep— zijn, op het moment van schrijven, geen cijfers beschikbaar in openbare bronnen, raadpleeg hiervoor uw arts of chirurg. Een permanent verhoogd risico bij laparoscopische ingrepen, met inbegrip van het plaatsen van een maagband, is er op de volgende aandoeningen:

  • Ontsteking, waaronder ook longontsteking en ontsteking van de operatiewond(en);
  • littekenscheuring;
  • vochtophopingen mogelijk met effusie;
  • trombose;
  • (interne) bloedingen.
 • overlijden tijdens de ingreep