Slaagkans bij hypnose

De slaagkans bij hypnose

Ik heb de gewoonte om een paar dagen na elke sessie de klant een emailtje te sturen. Gewoon, even vragen hoe het met ze gaat, en of ze veranderingen ondervinden sinds de sessie. Het vertelt mij soms iets over de slaagkans bij hypnose, al is dat heel relatief.

Wanneer mensen zich de moeite nemen om hierop te antwoorden, dan is dat bijna altijd op een positieve manier. Heel leuk uiteraard, doet ook het zelfvertrouwen heel veel goed. Het is vaak wel wat vreemd. Mensen waarvan ik zelf denk dat ze een goede sessie hebben gehad, en ze vast en zeker een geweldig resultaat zullen rapporteren, komen eigenlijk vaak eerder gereserveerd over. Er worden wel veranderingen gemeld, maar niet spectaculair. Hier kun je enkele reacties zien.

Anderzijds, sessies waarvan ik soms zelf denk dat het misschien iets beter had gekund, daar krijg ik dan heel vaak heel erg lovende reacties op.

Je kan er eigenlijk geen touw aan vastknopen. De slaagkans bij hypnose is eigenlijk elke keer weer even groot.

slaagkans bij hypnose

Zelfs wanneer iemand weinig of geen verandering zegt te hebben, is het vaak zaak om even door te vragen.

Wanneer de persoon in kwestie zegt dat het eigenlijk niet zo heel veel met hem/haar heeft gedaan, en je vraagt iets verder door, dan blijkt dat er toch wel een verandering is gekomen, maar dat die verandering dan om een of andere reden niet aan de sessie mag toegewezen worden. Daarmee bedoel ik dus dat mensen om een of andere reden de verandering , alhoewel ze zelf niet weten hoe dat nu ineens komt, toch liever niet aan de hypnose sessie willen toedichten.

Dat mag, daar heb ik alle respect voor, maar het doet mij evengoed deugd.

Nu zijn er ook af en toe ook mensen die wanneer ze niet tevreden zijn, het nodig vinden om dan maar op de hypnotiseur te gaan schieten.

En daar worden dan allerhande irrelevante zaken bijgehaald.

Voor een sessie wordt de klant heel goed ingelicht tijdens een soms echt wel diepgaand voorgesprek. Tijdens dat zogenaamde intakegesprek word gekeken wat het probleem precies is, wat eventueel de onderliggende oorzaak zou kunnen zijn, en hoe we het probleem het beste gaan aanpakken.

Er wordt ook ingegaan op wat hypnose precies is, en wat al dan niet kan verwacht worden.

En toch, zo heel zelden eens een keer, is er iemand die niet tevreden is, en daar dan een hele litanie over gaat schrijven.

– Over hoe hij/zij had gedacht dat hypnose zou zijn (terwijl dat uitvoerig werd toegelicht)

– Over wat hij/zij had gedacht dat er precies zou gebeuren (terwijl dat uitvoerig werd toegelicht)

– Over wat de voorspelde slaagkansen zijn (terwijl dat uitvoerig werd toegelicht, en er nooit slaagpercentages worden gegeven)

– Over wat de kostprijs was (terwijl dat heel transparant wordt meegedeeld tijdens reservatie en indien toepasselijk tijdens voorafgaande emails of telefoongesprekken)

– Over …. de lijst gaat soms maar door en door.

 De slaagkans bij hypnose voor jou

Eigenlijk is het heel simpel.

Hypnose is een heel krachtige tool, die mensen kan helpen om zaken voor zichzelf te veranderen. Zoals ik onlangs las in een artikel: Je bent niet willoos, maar welwillend.

De kracht van hypnose schuilt in de persoon zelf. Het is de persoon zelf die bewuste keuzes maakt bij de opties die door het onderbewustzijn worden gegeven.

Is dit voor iedereen hetzelfde? Neen, want we zijn nu eenmaal allemaal anders.

Werkt hypnose altijd en met 100% zekerheid? Is de slaagkans bij hypnose 100% ? Neen, jammer genoeg niet. Maar dan zou ik ook geen tijd hebben om deze blog te schrijven.

Laat je vooral niet beinvloeden door verhalen van anderen, positief of negatief. De slaagkans bij hypnose van de een, is niet die van een ander.