Prikkelbare darm syndroom

Om één of andere reden hebben de media hypnose eindelijk omarmd. Je kunt tegenwoordig bijna niet meer naast de vele artikelen, interviews en andere werkstukken kijken. Een tijdje geleden kwam de Virtuele Maagband zelfs onder de aandacht van VTM

In onze hedendaagse maatschappij, waarin geestelijk welzijn, of misschien beter, geestelijk welbehagen zo’n belangrijke rol speelt, kan het bijna niet anders of mensen zoeken oplossingen om hun jachtige leven aan te vullen met iets wat rust kan brengen, of oplossingen kan bieden voor de problemen waarmee ze te kampen hebben.

Niet zelden is de reguliere medische wetenschap niet in staat hen te helpen.

Prikkelbare darm syndroom

Een mooi voorbeeld is PDS (Prikkelbare Darm Syndroom)

Heel veel informatie over het prikkelbare darm syndroom kun je op deze website vinden:

Prikkelbare darm website

PDS of Prikkelbare Darm Syndroom is een chronische darmaandoening / ziekte en vroeger werd het een spastische darm genoemd. De diagnose PDS wordt vastgesteld als alle andere aandoeningen zijn uitgesloten. Bij PDS heb je vaak last van buikpijn, darmkrampen, een opgeblazen gevoel, obstipatie, slijm bij de ontlasting, winderigheid en soms diarree, daarnaast kan je ook last hebben van misselijkheid, boeren en vermoeidheid. De oorzaak van PDS is nog niet bekend, maar het heeft wel vaak te maken met voeding en stress. Er is vaak onbegrip, omdat er ook veel onduidelijkheid is, je kan ook vaak niet zien of dat er iemand last van heeft en mensen ook niet weten hoe degene zich voelt.

Deze ziekte is op zich niet te genezen, en patiënten moeten maar leren omgaan met de aandoening. Vaak zie je mensen in een sociaal isolement terechtkomen.

Af en toe heb ik een klant die aan PDS lijdt. De hulp die zij met hypnose kunnen krijgen, verandert vaak hun leven.

Tijdens zo’n sessie wordt vooral ingegaan op hoe mensen met de ziekte omgaan. Hoe zij, hoe dan ook, de controle over hun leven zelf in eigen handen blijven houden. Er wordt hen in hypnose geleerd dat zij niet hoeven in paniek te raken wanneer zij zich in het openbare leven begeven. In de meeste gevallen krijgen die mensen hun levenskwaliteit terug.

Wanneer je dan van zo iemand een positieve reactie terugkrijgt, dan voel je je als mens heel gelukkig….