Kinderproblemen

 

Kinderen en het leven!

Kinderen moeten omgaan met verandering, verlies, pesten, geweld, kritiek, laag zelfbeeld en hun eigen lichaam terwijl ze in een korte periode snel opgroeien en groter worden. Er zijn vele opdrachten die ze zelf kunnen overwinnen zoals het maken van vrienden, omgaan met pesters, huiswerk, opleiding, sport en al die tijd ergens bij willen horen. Soms kan het vergelijken met anderen kinderen, gevoelens van ongeschiktheid  oproepen. Laag zelfbeeld of zelfs depressiviteit kan hierdoor naar de oppervlakte drijven.

Kinderen tonen net zoals volwassenen reacties bij stress, verandering, geweld, laag zelfbeeld, rouw en verlies op vele verschillende manieren. Resultaten op school kunnen hierdoor omlaag gaan. Het kind kan vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs geweldadig worden. Sensaties zoals hoofdpijn en buikpijn zijn dan niet ongewoon. Ze kunnen beginnen met nagelbijten of aan eigen haren gaan trekken. Bedplassen is eveneens een veel voorkomend fenomeen. Daarnaast kunnen zaken zoals astma en hooikoorts overheersen.

Een kind kan “het naar school moeten” haten en problemen ontwikkelen met andere kinderen of leraren. Ze kunnen wellicht verlegen of zeer onzeker worden als ze voor de klas staan. Bepaalde onderwerpen kunnen ze maar niet begrijpen of andere uitdagingen worden ervaren.

Andere angsten die aan de oppervlakte kunnen komen zijn: angst voor het donker, angst voor slapen, angst voor dieren en insecten, angst voor reizen, fobie voor naalden, doktoren of tandartsen en angst voor mensen etc. Ouders bieden hun kinderen steun alleen lukt het soms niet om de situatie te veranderen. Zet nu hypnose in zodat het kind ervaart, dat het zelf in controle kan zijn en hierdoor de situatie op zijn of haar manier kan oplossen of aanpakken.

hypnose kinderen

Hoe werkt hypnose bij kinderen

Bij de meeste kinderen, is hun verbeelding, zeer sterk en levendig aanwezig. Het is alleen de verstoring, van goed bedoelde intenties van de ouders, om datgene te geloven wat echt bestaat (zien = pas geloven).

Door het kind actief gebruik te laten maken van zijn verbeelding, is het vrij eenvoudig om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn. Kinderen reageren enorm goed op verhalen, visualisaties en verbeeldingspelletjes.

Kinderen hunkeren naar wijsheid en kunnen menig ouders hun geduld op de proef stellen middels hun nieuwsgierigheid en stroom aan vragen. Als ze de kans krijgen, grijpen ze naar nieuwe ontdekkingen zodat ze meer leren. Ze genieten van nieuwe ideeën die ze zichzelf presenteren. Inzichten die ze zelf snappen en daardoor veranderingen sneller en makkelijker kunnen plaatsvinden. Hun openheid maakt ze uitstekende cliënten voor hypnose. Tijdens hypnose kunnen ze makkelijk ontspannen, concentreren en zijn enthousiast om ideeën te creëren die helpen om succesvoller en gelukkiger te zijn.

Het is belangrijk dat het kind zich op zijn gemak voelt bij de hypnotiseur. Tijdens het intakegesprek is er ruimte voor vragen, aandacht voor vertrouwen en benoemt het kind zijn doel waaraan het wilt werken. Daarnaast zal er uitleg worden gegeven hoe dat door hypnose haalbaar gaat zijn. Voorbereiding is het halve werk zodat zowel bij het kind als ouders misverstanden worden voorkomen.

Na de sessie zal de hypnotiseur een paar minuten tijd besteden met de ouders om alles na te bespreken. Tijdens het nabespreken zal de hypnotiseur mogelijke enkele suggesties aan de ouders geven die het kind kunnen ondersteunen.

 

Welke behandelingen en tarieven ?

Voor kinderen hanteren wij speciale tarieven. Voor ouders bestaat er soms een financiële drempel, en daar hebben wij alle begrip voor.

Een kind moet geholpen worden, en daarom doen wij zelf ook inspanningen om daaraan tegemoet te komen.

Daarom doen wij voor kinderen altijd een GRATIS intakegesprek, waarbij we in overleg met de ouders de behandeling en de kostprijs bespreken. De hulpverlening staat hierbij op de allereerste plaats!

Een voorbeeld van behandelingen die geregeld bij kinderen worden gedaan:

  • Schoolangst
  • Omgaan met pesten
  • Prestatie-gerelateerde problemen
  • Omgaan met ingrijpende veranderingen (geboorte nieuwe baby etc)
  • Bedplassen
  • Duimzuigen
  • Nagelbijten

Maak een afspraak, en kom het probleem met ons bespreken.