Fetisjisme

Disclaimer: Resultaten zijn altijd heel persoonlijk, en nooit gegarandeerd.

Sexueel fetisjisme

Seksueel fetisjisme is een vorm van fetisjisme waarbij seksueel genot wordt beleefd aan bepaalde voorwerpen of rituelen. Het is een ondertak van de parafilie. Het spreekt voor zich dat wij uiterste discretie aan de dag leggen bij behandeling van een vraag of een therapie rond dit onderwerp, en elk ander onderwerp. Wees gerust dat uw drempelvrees ongegrond zal zijn. U bent niet alleen op de wereld die vragen of verzoeken heeft op dit gebied. Misschien zoekt u naar een manier om dit voor uzelf te kunnen plaatsen? Of om dit beter te kunnen beheersen? Echte hypnose kan hierbij helpen.

Concept

Een fetisjist(e) raakt opgewonden wanneer hij/zij – in gedachten, via allerlei media of in het echt – geconfronteerd wordt met de betreffende fetisj. Er bestaat dan ook veel pornografie specifiek gericht op de verschillende soorten fetisjen.

Het komt geregeld voor dat fetisjisten er pas op latere leeftijd achter komen dat ze niet de enige zijn. Vaak wordt er een link gelegd met ervaringen die zijn opgedaan in de jeugd. Een voorbeeld hiervan is dat als een jongen een dominante moeder heeft gehad die vaak hooggehakte laarzen droeg, de betreffende jongen hier later een fetisj aan overhoudt.

Het internet heeft door middel van anonieme forums en discussiegroepen een grote bijdrage geleverd aan het zelfbewustzijn van fetisjisten, zeker in het geval van de meer zeldzame fetisjen. Vaak is er een verband met de verschijningsvormen van sadomasochisme.

Enkele van de bekendere en relatief vaker voorkomende vormen van seksueel fetisjisme met voorwerpen of kledingstukken zijn:

 • leerfetisjisme
 • rubberfetisjisme
 • voetfetisjisme
 • sneakerfetisjisme
 • nattekledingfetisjisme (wetlook)
 • luierfetisjisme (meestal het voornaamste onderdeel van infantilisme, vaak naast gebruik van andere baby- of peuterartikelen)
 • gipsfetisjisme
 • enz enz enz, de lijst is bijna oneindig

fetisjisme

Gebruik

Fetisjobjecten kunnen onder andere geknuffeld, gestreeld, gelikt, geroken en, in geval van kledingstukken, gedragen worden. Het geeft de fetisjist een bepaalde opwinding of fijne gevoelens, die tot extase kunnen gaan. Ook masturbatie met de objecten kan tot de uitingen behoren.

Soms is enkel het aanwezig zijn van het object niet voldoende. Het is dan nodig dat iemand anders van het fetisjobject gebruik maakt. Voorbeelden hiervan zijn:

 • spanking, een vorm van BDSM waarbij één partij (top) billenkoek toedient aan de andere (bottom); in een rollenspel wordt dat veelal gecombineerd met bijpassende kledij, bijvoorbeeld een schooluniform, al dan niet bedoeld om omlaag te moeten.
 • Diverse vormen van bondage draaien rond het aanbrengen en hanteren van allerlei (hand/voet)boeien of harnassen, eventueel bevestigd aan piercings of genitaliën.
 • Seks hebben met een partner die zich op een bepaalde wijze kleedt, bijvoorbeeld in latex of panty’s.
 • Mensen die met hun schoenen of laarzen over iemand heen lopen (trampling).
 • kietelfetisjisme
 • Mensen die roken (in het Engels: smoking fetish), eventueel toegespitst op bijvoorbeeld sigaren.
 • Bij infantilisme als kind gezien worden door ageplay-partners die andere rollen vervullen.

Hypnose wordt in deze gebruikt in twee richtingen.

Er zijn klanten die willen dat hun fetisjisme vermindert, om dat het een normaal leven in de weg staat.

Er zijn ook mensen die komen om het fetisjisme van hun partner beter tebegrijpen, en beter te weten wat of hoe zij er mee om kunnen gaan.

ER zijn ook klanten die dmv hypnose hun fetisjisme een plaats willen geven, of  de moed zoeken om een voor hen belangrijk niveau te bereiken.

 

Voor alledrie de gevallen bent u zeer welkom. Aarzel zeker niet om een afspraak te maken.