Afvallen met 5:2 dieet en de hulp van hypnose

afvallen met 5:2 en hypnose

Het 5:2 dieet met hypnose

Als jarenlange ervaringsdeskundige bij het helpen van mensen die willen afvallen met hypnose, zijn we nu klaar om een nieuwe techniek te introduceren, het 5:2 dieet met hypnose.

Concreet komt het erop neer dat het 5:2 dieet blijft bestaan in zijn gekende vorm, maar dat de wilskracht om de twee ‘vasten-dagen’ door te komen, nu een duwtje in de rug krijgt.

Een bepaalde groep mensen valt nu zowat in het midden tussen onze intussen welgekende, enkele sessie ‘Afvallen met hypnose’ en het traject ‘Virtuele Maagband’

Concreet stellen wij dat mensen die slechts enkele kilo’s wensen af te vallen, goed geholpen kunnen worden met een enkele sessie, en dat mensen die toch behoorlijk wat kilo’s moeten afvallen (20+) beter geholpen zijn met het traject Virtuele Maagband.

Maar heel wat mensen willen graag 10-15 kilo afvallen. En die leegte willen we opvullen met het 5:2 dieet met hypnose.

Afvallen betekent altijd een aanpassing in de levensstijl, of dit nu om een paar kilo’s of over 25 kilogram gaat. Die aanpassing kan verregaand zijn, of net genoeg om het gestelde doel te bereiken.


afvallen hypnose

Doelgroep voor afvallen door 5:2 met hypnose

Eigenlijk komt iedereen in aanmerking. Wij trachten een tussenoplossing te bieden voor zij voor wie een Virtuele Maagband net teveel is, en zij voor wie een enkele sessie net niet genoeg is. Maar iedereen kan baat hebben bij het 5:2 dieet met hypnose. Door het kleinere aantal sessies, is ook de prijs beduidend lager dan bij het Virtuele Maagband traject.


Het 5:2 dieet zelf

Over het 5:2 dieet zelf is al heel veel geschreven.

Concreet komt het er op neer dat het woordje ‘dieet’ eigenlijk niet zo’n goede keuze is. Het 5:2 dieet is veel meer een levenswijze, die je , in tegenstelling tot diëten, levenslang kan volhouden als je dat wilt. Een dieet kun je niet je hele leven gaan volgen. Het op gestelde tijdstippen ‘vasten’ komt in heel veel culturen voor. De christelijke wereld kent de (uiteraard) Vasten, de Islam de Rammadan. Alhoewel deze tegenwoordig een bijna uitsluitende religieuze betekenis hebben, zijn ze toch ontstaan uit een besef dat het lichaam af en toe moet worden ‘ontgift’, of gereinigd.

Ook de natuurgeneeskunde kent diverse soorten vasten:

  • Theevasten

Bij theevasten wordt niets gegeten en niets anders gedronken dan dagelijks enkele liters thee van verschillende kruiden, gedurende meestal één week. De kruiden waarvan thee getrokken wordt, stimuleren de uitscheidingsfuncties van het lichaam. Dit is een van de strengste vormen van vasten, die het beste onder deskundige begeleiding kan worden gedaan.

  • Sapvasten

Sapvasten is de meest toegepaste vorm van natuurgeneeskundig vasten in Nederland. In een sapvastenkuur wordt circa een liter groentesap per dag gedronken, met daarnaast vaak ook vruchtensap. De sappen kunnen worden verkregen door middel van een sapcentrifuge, maar kunnen ook kant-en-klaar gekocht worden. Groentesappen die een melkzuurfermentatie hebben ondergaan, hebben de voorkeur gezien de positieve invloed op de darmflora.

  • Fruitvasten

Tijdens een fruitvastenkuur wordt driemaal daags een portie van 200-300 gram fruit gegeten, tussendoor wordt kruidenthee of water gedronken. Extra aandacht is er voor het goed kauwen en langzaam eten van het fruit. Doordat er toch enig gevoel van verzadiging optreedt, is deze vorm van vasten gemakkelijker vol te houden.

  • Rijstvasten

Deze vorm van vasten komt oorspronkelijk uit China en Japan, en is een onderdeel van de macrobiotiek, een systeem dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw in het westen werd geïntroduceerd door de Japanner Nyoichi Sakurazawa (Georges Ohsawa). In de oorspronkelijke versie wordt daarbij één kopje zilvervliesrijst met twee kopjes water gaargekookt met toevoeging van ongeraffineerd zeezout, en eventueel verdeeld over de dag gegeten worden (in principe zoveel als men lust). Iedere rijstkorrel moet lang gekauwd worden tot deze vloeibaar wordt. Voor de vochtbehoefte wordt Bancha (Japanse driejarenthee, gemaakt van drie jaar oude blaadjes) genomen. In de aangepaste versie gebruikt men één kop rijst per dag en mag ook water of kruidenthee worden genomen.


De combinatie met hypnose

Bij het 5:2 dieet is het dus de bedoeling dat op 2 dagen in een week, er een absoluut minimum aan voedsel wordt ingenomen. Een kleine hoeveelheid is toegelaten, om een zeker gevoel van verzadiging te hebben. Immers, de hele dag met honger rondlopen is zwaar voor iedereen. Er komt natuurlijk wel wat wilskracht aan te pas, en het is net daar dat hypnose zijn steentje kan bijdragen. Dit programma kan er immers voor zorgen dat de eigen overtuiging veel meer een rol gaat spelen, dat men zich niet langer snel met excuses er vanaf maakt. Ook onze klanten die voor een enkele sessie kwamen, beamen dat. Lees er HIER maar even de feedback van klanten op na.

De combinatie van eigen wilskracht, gekoppeld aan de kracht van hypnose, kan tot geweldige resultaten leiden !


Het programma

Het 5:2 dieet met hypnose bestaat uit deze onderdelen:

  • 3 hypnosesessies
  • 2 ondersteunende MP3 geluidsbestanden, via email aangeleverd
  • een werkboek met tips, hypnosetechnieken en dagboek

Prijs: 399 euro

Betalingswijze: 200 euro bij de eerste sessie, 199 bij de tweede sessie. Korting van 19 euro bij volledige betaling bij eerste sessie. (380 euro ipv 399)

 

Wij geven u hier graag enkele nuttige links naar artikels over deze dieetmethode.

Ervaringen van mensen

Lilith : De ervaringen van Lilith